20% van de Nederlandse 75+ers zit dagelijks op internet (e-mail meest gebruikt)

06 januari 2014

Vrijdag zagen we al dat "onze ouderen" ten opzichte van mensen van 65 jaar en ouder in andere landen, erg actief zijn op internet. 

Van veel andere Europese landen zijn (nog) geen nieuwe actuele cijfers beschikbaar, maar het CBS heeft voor de Nederlandse bevolking wel recente cijfers gepubliceerd. En daaruit blijkt onder andere dat 20% van alle mensen van 75 jaar of ouder dagelijks op internet zit. Van de groep 65-75 jarigen zit 55% dagelijks op internet (gegevens zijn uit 2013) en 80% geeft aan wel eens gebruik te hebben gemaakt van internet.

Zoals te verwachten, en duidelijk te zien in onderstaande grafiek, een forse stijging ten opzichte van 2005:

 

Maar wat doen de 65-plussers dan op het internet? Het meest wordt er gebruik gemaakt van e-mail, maar ook internetbankieren wordt veelvuldig dor 65-plussers gedaan. Onderstaande grafiek van het CBS geeft aan wat Nederlandse 65- tot 75-jarigen op internet doen en vergelijkt dat met de online activiteiten in 2005 (blauw). 

 

Bron artikel: Dutchcowboys


Diensten

E-mail marketing / Direct Mail / Huisstijl / Evenementen / Tekstschrijven / Brochures / Marketingplan / Aftersales Marketing / Advertenties / Interim Marketing / CRM Implementatie / Marktonderzoek / Business plan / Nieuwsbrieven / Projectorganisatie